Thalassa
*** Heren 1 sluit seizoen waardig af: 3-2 overwinning op Bedum ***
 
Picture
Statler en Waldorf zijn twee figuren die voorkomen in de kantine van de Olympiahal. Tijdens de voorbereiding op training en wedstrijden bevinden ze zich samen aan de bar in de kantine, vanwaaraf ze tijdens iedere bijeenkomst  regelmatig op een ironische manier kritiek leveren op de situatie in en om de Olympiahal en waar ook de beheerders van de kantine het zwaar te verduren krijgen, m.n. de koffie en de overige versnaperingen.

Behalve dat de mannetjes graag zeuren en hun kritiek vaak vergezeld laten gaan van een bulderende lach, is er over hun persoonlijke situatie weinig bekend. Uit een bepaalde sketch blijkt dat Waldorf getrouwd is met een dame die de naam "Astoria" draagt.

De namen zijn afgeleid van de namen van twee beroemde hotels in New York: het Statler en het Waldorf-Astoria.

 
Ok dan lekkere zaken.
5 februari aanstaande gaan we uiteten en drinken reserveer de datum.
Suggesties of voorkeur waar te eten hoor ik graag.
Rond 19:30 uur te gaan eten om dan rustig aan naar een drinkgelegenheid te gaan.

P.S. Dolf, Henry en Kirill verwacht ik niet in de O-hal maar laat wel even weten of jullie er voor voelen om de gezellige avond mee in te vullen. Jullie zijn van harte welkom.

Mo
 
Lets get physical in de 80's. Iedereen keek naar de fitness &; work-out video van Jane Fonda. Het leidde tot groepjes als Doris D and the Pins, die je al zingend uitdaagden tot nog een high kick met gifgroene en roze zweetbandjes, Popgroepen als de Dolly Dots die de zuurstokroze, neongele en gifgroene petticoats en wijde laag over laag kleding droegen. Maar ook Cindy Lauper, Pat Benatar en natuurlijk Madonna stonden voor een heel nieuwe krachtige look. Girls just wanna have fun, material girls in a material world. De mannelijke variant was natuurlijk George van Wham. Computerdeuntjes werden een hit! Orchestral Manouvres in the Dark, Human League en Kraftwerk schiepen een nieuwe stijl in muziek en in uiterlijk. Adam Ant, Duran Duran en Prince droegen make up en zagen er uit als mozart en vertaald naar deze tijd.

Schoudervullingen, oversized T-shirts, felle neonkleuren leggings, samengevat: Big Hair, Big shoulders en veel (plastic) sieraden.Mintgroen en andere pastelkleuren. Colbertjes met opgerolde mouwen, pumps van glimmend lakleer (witte pumps met beenwarmers!), afgezakte sweaters met een blote schouder. Daarnaast was er ska; baggy trousers gedragen met kleine herenhoedjes en veel zwart wit.

Films als Mad Max, Desperately Seeking Susan en Purple Rain.
De doom was over, er mocht weer gelachen worden en het gevoel van dansen op de vulkaan was over. De palestijnensjaal en de legerkistjes konden in de kast. Yuppen (Young Urban Professionals) groeiden overal als paddestoelen uit de grond. Met als stijlicoon Jan Lenferink met zijn buttondown overhemd met brede strepen.
Vanessa heette nog geen Conny en sprong vrolijk in het rond met een dikke gekleurde haarband. Aan het eind van het decennium brak in 1987 house door.
 
Disco really made it. En Gruppo Sportivo was het er niet mee eens. Maar de jaren zeventig begonnen nog met een staartje aan hippies en David Bowie was de inspirator voor veel glamrock hero's zoals MUD, Slade (Nolley en zijn bakkebaarden) Sweet. Al snel was er Discotrain met souldiva's en kikkers. Groepen als LaBelle, Boney M, Tavares, Earth Wind & Fire, The Jackson Five, Ike en Tina Turner zetten de toon. TOPPOP Yeah! Met Ad als onze held.
Elton John, Gary Glitter, Rod Steward, Nana Mouskouri, Queen, Brian Ferry, Donna Summer, Pussycat en Sailor trekken aan ons voorbij vergezeld door Penny de Jager en haar showballet.
Televisieseries als
Starsky &; Hutch, charlie's angels en Baretta geven ons inspiratie voor soulpijpen afro's en highlights in make-up. Bij films als Saturday Night Fever, ABBA the Movie zat je te swingen in je bioscoopstoel. Films die inspiratie uit de 70's halen zijn Boogienights, Shaft en Studio 54. De paarse tuinoverall was het uniform van de vierde sector, de welzijnssector, maar vooral van het lesbies front. Werkers in de sociale sector waren in de jaren 70 bekend om de spijkerbroek, de trui en vooral de geitenwollen sokken.
En natuurlijk eind jaren zeventig de opkomst van de Punk &; New Wave. Weg met de leefkuil, zeep in je haar en tegen alles, vooral de gevestigde gezapige orde. Do it yourself was het motto.
 

UITNODIGING

Picture

Afscheidsfeest i.v.m. laatste keer Thalassa in de Olympiahal

Thema:                Het foute Feest !
Wanneer:            Zaterdag 26 Februari vanaf 21:00 uur
Waar:                    Kantine Olympiahal
Kosten:                3 Euro (Waarvan ook een kado wordt gekocht voor Fokko & Gerda)
                                kaarten tot 14 Februari verkrijgbaar bij Pia en Christa (D2)

Dress Code: Verplicht!!  Seventies / Eighties

 
Scheidrechters Heren 1

Za. 26-03-2011  
15.30 uur   1         H2B       Thalassa HS 2 - Oryx                                      Jaap Wezeman
17.30 uur   2         MBRA   Thalassa MB 1                                                  Harry Smit (VERVANGER NOODZAKELIJK !!!)

Za. 09-04-2011*  
15.30 uur   1         H2B       Thalassa HS 2                                                 Ernst Dijkstra       

* Heren 1 heeft geen wedstrijd, deze is verplaatst naar 06-04 !