Thalassa
*** Heren 1 sluit seizoen waardig af: 3-2 overwinning op Bedum ***
 
Misschien een beetje een rare titel. Ja dat klopt, maar de titel van het verslag van de uitwedstrijd moest je voor puzzelen en deze titel krijg je zo. Ik heb nog wat informatie over UNO proberen te verzamelen maar als je UNO opzoekt loop je steeds tegen iets Italiaans de werkelijke UNO afkorting vindt je niet. Wat vind je dan zoal:
Uno is een kaartspel voor 2 tot 10 spelers, dat sterk lijkt op pesten. In het spel UNO wordt echter geen gebruik gemaakt van een standaard kaartspel met jokers, maar van kaarten met een eigen eenvoudige voorstelling.
Worden wij ook gepest en krijgen we een voorstelling te zien?
Picture
Vervolgens de Fiat UNO deze werd in 1983 geïntroduceerd als opvolger van de Fiat 127. De eerste serie van de Uno kende modellen met drie deuren en modellen met vijf deuren. De auto werd bij zijn introductie geprezen om het interieur en het lage brandstofverbruik.
Gaat UNO met een laag verbruik weg met de volle buit?
Vervolgens kwam ik wel de mooiste tegen en dat is het spel Catenaccio dat de Italianen als numero UNO kennen. Het Italiaanse woord staat voor 'grendel'. De tactiek bestaat uit een opstelling met een extra verdediger in het veld. Zijn taak was om doorgeschoten ballen op te vangen en vervolgens bij de verdeler in te leveren. Een belangrijk onderdeel van het catenaccio was de counteraanval. Vaak werden er lange ballen vanuit de verdediging gegeven richting de enige spits, die moest proberen te scoren. Dit resulteerde dan vaak in een 1-0 overwinning.

Gaat UNO een set bij ons pakken?

Een aantal van ons hebben er alweer volleybal verplichtingen opzitten voordat we aan de wedstrijd kunnen beginnen. Het weer is prachtig hoewel het nog wel koud is als je niet in de zon vertoeft. De tweede wedstrijd alweer in de nieuwe hal. Woensdag lekker getraind en de nodige boetes zijn opgelegd zodat we verzekerd zijn van een hapje en een drankje na de wedstrijd. Ook zijn we gewaarschuwd niet te ligt te denken over UNO want deze mannen gaan de laatste wedstrijden goed. Mo kan kiezen uit zijn volledige team want voor de verandering zijn we er allemaal. Hij besluit Maik en Harrybal op de bank te laten zitten en geeft een wat merkwaardige opdracht mee in de eerste set. Eerste tempo overslaan en snel over buiten spelen? Tot nu moest alles zo veel mogelijk over de eerste tempo en daarna buiten lanceren. Maar ja een trainer is een trainer en een coach een coach, achteraf hebben ze altijd gelijk. Goed, UNO maakt duidelijk hier niet voor niks te zijn gekomen en nemen brutaal de leiding. Ik moet zeggen ze stonden aardig te ballen haalden veel van de vloer en scoorden er lustig op los. Onze midmannen, die noodzakelijk nut mannen, liepen er wat verloren bij en pakten af en toe een blokkering om zo toch nog deelgenoot aan het spel te zijn. Serverend was een drama, er gingen veel ballen mis, en de tegenstander bleef een gaatje houden in hun voordeel. Op 18-21 besluit Mo een peptalk te houden. Dit werd waarschijnlijk verkeerd opgepakt want setstand is opeens 18-25. De catenaccio heeft toegeslagen en wil ook een secondo set. Mo brengt Maik voor Sufter en de midmannen mogen bediend worden. De set slaan wij onder de 10 een gaatje en die nemen we mee. Op 15-12 nemen zij een time out en wij ook maar even babbelen. Wij blijven geconcentreerd en lopen niet meer in de val 25-20 en het staat 1-1. De derde set komen we steeds beter in ons spel en na een aantal opstelling fouten en wat wissels bij UNO is het helemaal gebeurd. 25-14 en een 2-1 voorsprong. Goed wat gaan we doen, doordenderen of toch nog in slaap gewiegd worden door hun geliefkoosde spel. Het gaat redelijk snel, op 6-1 besluiten zij een time out te nemen. Wij wat relaxt en proberen de rest van de set een goed vervolg te geven. Op 16-10 neemt Mo een time out want het zint hem niet, tja een coach is een blablabla. Op 18-17 neemt hij weer een time out want we gaan opeens wel erg slordig spelen. Deze time out werp wel zijn vruchten af, mag ook wel na 3 mislukte TO. UNO probeert op21-17 ook nog wat te forceren maar we geven niks meer weg setstand 25-17 en een 3-1 winst.

We kunnen nog kampioen worden dan moeten we alles met minimaal 3-1 winnen. Ach we hebben al vaker een 3-1 winst behaald dit seizoen.

Picture
Schlemiel of the Match:
Mo, een ieder verbieden tegen de scheidsrechter te praten en dan zo tegen deze arme man tekeer gaan!  Not done, vette boete zeg ik.


 
Vandaag de uitwedstrijd tegen Surf op het programma. We hebben aan de hal wel leuke herinneringen namelijk de regionale beker hebben we hier gewonnen. In die tijd schreef ik nog niet zoveel en heb hier dus geen verslag van. Wat en waar is Vries. Best moeilijk wat informatie over dit plaatsje te vinden. Mijn trouwe bron laat het duidelijk afweten blijkbaar zijn de inwoners van Vries niet zo vrijgevig over informatie. Maar 1man is wel erg bijzonder hierover straks meer
Picture
Vries, in het Drents: Vreeis, is een esdorp in de gemeente Tynaarlo. Vries is de hoofdplaats van deze Nederlandse gemeente vanwege de vestiging van het gemeentehuis. Op 31 dec. 2009 bedroeg het aantal inwoners van Vries 4.292. Vries ligt in een bosrijke omgeving met veel boerenland tussen de grote stede Assen en Groningen en heeft met beide steden een busverbinding. Voor een dorp heeft Vries relatief veel winkels en voorzieningen, maar dit is de afgelopen jaren wel afgenomen doordat Vries "op slot" zat voor grootschalige wonigbouw. Maar nu zijn er weer plannen voor woningbouw en die zal de winkelvoorziening waarschijnlijk ook weer wat verhogen. Bekendste inwoner van Vries Thymo Fekkes. Deze jongeman heeft het gepresteerd op zeer jonge leeftijd zijn eigen website op te zetten en te onderhouden. Hij was tevens zeer aandachtige toeschouwer tijdens de wedstrijd. Mocht je even een kijkje willen nemen op zijn site: http://www.thymo.tk/

Prachtig weer de lente komt eraan, we vertrekken van het station in daam en dit gaat voortvarend. Mo staat met de benen wijd op de parkeerplaats en steekt 10 vingers in de lucht. Te laat, pot spekken mannen allemaal 10 euries boete. En wij zijn niet de laatste want er moet nog een auto komen. Deze krijgen ook de 10 vingers te zien en dan kunnen we op pad. De jeugd groep van Mo en libero zijn ook mee want die spelen dezelfde tijd als wij. Onderweg naar Vries nog even een ommetje maar uiteindelijk zijn we op tijd aanwezig. Gelijk met ons arriveren nog een aantal auto’s uit Delfzijl want meisjes A moeten ook om 19:00 uur spelen. Lijkt wel een thuis wedstrijd alle velden zijn bezet door een Thalassa team, niet vaak meegemaakt in een uitwedstrijd. De toss wordt verloren en de pupil van de week mag de eerste serve verrichten. We spelen een leuke rally en dan kan het echte werk beginnen. Op voorhand een mooie pot natuurlijk de nummer 2 tegen de nummer 3. Als Surf aansluiting wil houden moeten ze winnen, en wij moeten winnen willen wij bij nummer 1 aansluiting houden. De gehele set gaat gelijk op met maximaal 2 punten verschil. Boven de 20 gaat het erom en op 22-22 nemen zij nog een time-out. Gewoon goed serveren en geen fout maken. Wij blijven rustig en pakken de set met 25-22. Vervolgens een set om snel te vergeten, volgens de tegenstander. Volgens ons niet want de serve begon te lopen en de blokker stond als een dikke mast op de Surf plank. Ze kwamen er niet langs en de set eindigde in 25-10. Dan altijd de moeilijke derde set, van te voren gewaarschuwd koppie erbij houden. Surf probeerde met wat wisselen ons de wind uit de zeilen te halen maar wij gingen onverstoorbaar door. Op het laatst in de set lukt hun dat enigszins maar het windgat was te groot. 25-21 is het resultaat en een 3-0 voorsprong. Mo wil ook de vierde set en hij wil Jeroen nog even laten spelen. Zij gaan alles of niks spelen en wij lopen als mislukte ballerina’s in het rond. We kunnen het tij niet meer keren en verliezen de vierde set. Dan win je met 3-1 en heb je toch het gevoel iets te hebben laten liggen.
Picture
Schlemiel of the Match:   Kon het tij niet keren.


 
Noodgedwongen was het 12 Maart dan zover. De eerste thuiswedstrijden ven de eerste gebruikers van de nieuwe hal van de Bredeschool Noord. Eerlijk is eerlijk, aan de buitenkant van het imposante gebouw zou je niet zeggen dat er zo'n sporthal in schuil gaat. 4 of 3 volleybalvelden kunnen er geplaatst worden. Tijdens de wedstrijden worden er 3 geplaatst en wij (H1) hebben ons veld 1 toegeeigend. Na twee weken trainen (en een paar paarse schoenen rijker) hoopten we dat we aan het (felle) licht en de wirwar van lijnen gewend waren. Evenals de ruimte die we ineens om het veld tot onze beschikking hebben. Hoe dan ook het is voor alles en iedereen erg wennen en van een thuiswedstrijd (voordeel) is eigenlijk de rest van het seizoen geen sprake meer. Maar ach laten we maar zeggen: "Change is good !!
Picture
De doelstelling werd nog eens duidelijk gemaakt door MO, 16 punten uit de komende 5 wedstrijden en we gaan aan de haal met de hoofdprijs aan het einde van het seizoen.
Veracles, een groep jonge spelers, die niet te onderschatten valt. Dat bleek ook al in de uitwedstrijd in de stad waar wij 1 van onze mindere wedstrijden speelden. Uiteindelijk wel wonnen met 3-1. Of-te-wel, een team dat niet te onderschatten valt, ondanks hun lage positie in de competitie.
Na de toss(die standaard verloren ging) hebben we er dan maar voor gekozen om aan de tribune kant te beginnen. Tja, je moet toch ergens beginnen en het voordeel ervan zagen we  nog niet echt. Of het moet al zijn dat er daar niet iets meer ruimte achter het veld zit en daardoor minder last hebt van het licht met het opgooien voor de (sprong)serve.
Goed, zij de serve en de wedstrijd begint. We beginnen in een verrassende opstelling daar Japio (alweer) op de lange latten staat, somewhere in oostenrijk, samen met SU en wederhelft. Holmaat1, Sk!p, Harryball, Sufter, Maik, 2Meter en Leeuwero. Holmaat 2 is gelukkig wel van e partij na een pijnlijke ingreep zo'n anderhalf week geleden. Door dit alles hebben we Jeroen als extra aanwinst geleend van Heren 2 voor de mid positie. Zeer voortvarend en gecontreerd ging de set van start en er werd een flinke voorspong opgebouwd, waarbij Harryball op mid aardig presteerde. Echter rond de stand van 22-12 (?) stagneerde het een heel klein beetje en toen bleek toch dat de mannen van Veracles een aardig balletje konden ballen. Deze set werd natuurlijk niet meer uit handen gegeven maar het beloofde wel wat voor de tweede set. De set werd met 25-17 gewonnen maar de mannen van Veracles waren scherp. Dat bleek ook wel, Thalassa niet meer scherp en alles ging goed bij de stadjers. Hier kunnen we dus kort over zijn, 25-12 (!!) verlies. Snel wisselen en vergeten deze set. We werden door MO gelukkig weer op scherp gezet en de derde werd eenvoudig gewonnen met 25-14, waarin ook Jeroen mocht invallen voor Harryball en dit niet onverdienstelijk deed. Net als Holmaat 2 die ondanks wat pijntjes nog wat punten binnen sleepte. Dan die laatste set nog, hebben we in elk geval 4 punten, maar dat viel niet mee. Het ging redelijk gelijk op en voorspongen werden ouderwets uit handen gegeven. Sk!p werd halverwege gewisseld voor Holmaat 2 en die pakte de draad goed op. Op een stand van 23-21 werd Sk!p teruggewisseld. Nog twee puntjes en de wedstrijd was binnen. Geen moment aan getwijfeld maar uiteindelijk werd het toch nog 26-24. De eerste 25% van de punten zijn binnen. Volgende week wacht de nummer 3, dit zal ook geen makkelijke pot worden, want SURF draait goed op het moment. Voor ons een taak om de mast te knakken.

Na die tijd moesten we natuurlijk gebruik maken van de "kantine". Tja, hier kunnen we kort over zijn. Die is er niet, het is meer een soort huiskamer achtig iets met een bankstel, wat statafels en stoelen. Toegegeven het was wel vol, maar geen muziek o.i.d., daar moet wel verandering in komen. En het blijft toch best jammer dat je 25 meter moet sjokken om je consumptie te halen. Ach, wie weet, misschien went het allemaal wel en weten we over 2 maanden niet beter.........