Thalassa
*** Heren 1 sluit seizoen waardig af: 3-2 overwinning op Bedum ***
 
Vandaag Olympia op het programma. Het toeval wil dat wij en Olympia kampioen kunnen worden. Goh, Hitchkock had het niet beter kunnen bedenken. Op mijn zoektocht naar alles wat met Olympia te maken heeft kwam ik maar weinig tegen. Op hun eigen site spelen ze het hele jaar al in de promotie klasse en willen promoveren. En ik maar denken dat wij bewust in de eerste klasse zijn blijven spelen, blijkt dat er toch al een team met promotie klasse niveau in ons midden is. De site is verder vrij dood behalve dan dat er de laatste week aangekondigd is dat 16 april D-Day is. Maar zoals gewoonlijk toch wat over Olympia.
Picture
In de oudheid was het een belangrijk Grieks heiligdom in het noordwesten van de Peloponnesos. Op de noordoever van de Alphheios is Olympia een Griekse meisjes naam. Het betekent “berg van de godin”. En aangezien wij de naam van de godin van de zee dragen wordt het een godinnen gevecht.

Maar wat Olympia ook is, een landstreek in het Griekse Elis. Het is een weelderige begroeide vallei waar rivieren bij elkaar  komen. Een echte stad was het dus niet maar een stadion was er dan weer wel. Dit stadion is heden ten dage een ruïne. Kunnen wij dit ook van de promotie klasser Olympia maken.

We zijn op tijd aanwezig hoewel de ophaal dienst iets vertraagd is. Waarom is mij nog steeds onduidelijk, ik weet wel dat Mo over de parkeerplaats stoof en in een flits zag ik Harrybal nog zwaaien met de team beurs. Vermoedelijk ging dat weer over de boetes die dit seizoen rijkelijk uitgedeeld werden. In ieder geval zijn we op tijd in Groningen waar onze opponent wacht. Een spannend potje want als zij winnen met 3-1 zijn zij kampioen, elke andere uitslag zijn wij kampioen, behalve 4-0 voor hun dan. Tijdens de omtrek sessie bleek de “gekokkelde” holmaat1 zijn shirt te zijn vergeten. Woensdag al niet getraind, de druk werd hem waarschijnlijk teveel waardoor dit soort dingen gebeuren. Nog even samen met de tegenstander in de kleedkamer wat informatie uitgewisseld over ditjes en datjes en op naar het veld. Daar bleek dat onze heren 2 vrijwillig een shirt afstond zodat we allemaal weer in hetzelfde tenuetje stonden. Het inslaan wonnen zij dik van ons want wij moesten steeds de ballen van het publiek terug vragen. Daarover gesproken het zat aardig vol en het werd nog voller tijdens de wedstrijd. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de oproep en aansluitend het “voute veest” van Olympia. Tijdens de eerste set merkte je al dat het erom ging. De set ferliep spannend en wij moesten steeds achter de veiten aan lopen. Aan het eind wist Marcel Hebels de set binnen te slepen. 25-23 zegt genoeg dacht ik zo. De tweede set verloopt bijna net zo  en eindigt in 25-21. Zij zijn er bijna en wij hebben zoiets van “never change a winning team”.  Tuurlijk balen we en gaan zeker voor de winst en dat brengt altijd weer krachten bij ons los. Onze Motifator zegt altijd het zit erin het moet er alleen FF uitkomen. Het publiek is ondertussen aangefuld en de tribune zit folledig fol. De laatste kans foor ons dus. We beginnen lekker en dat blijvt ook zo. Serferend, aanfallend en passend loopt het, waardoor zij geen grip meer hebben en de set eindigt in 25-13. Dit is waarfoor de trommelaars en andere voute gasten zijn gekomen. Aan onze kant verloopt de set foorspoedig we hebben redelijk grip op Hebels. Avspraak: laat hem zijn punten scoren de rest pakken we wel. Tja niet onderschatten deze man ongefeer 6 turfen hoog en een Motoriek waarbij je niet hoevt te springen maar gewoon wel kunt slaan uit stand. Wat wij altijd heel goed kunnen is punten pakken en weggefen en ferfolgens kankeren op iedereen die het vout doet. De fierde set dus.

Dr’op of dr’onder. We blijven in ieder geval rustig en spelen het spelletje zoals het bedacht is. We komen foor en alles ligt op koers. Op de stand 17-12 besluit de scheids  een beslissing te nemen wat in ons nadeel falt. Dat was niet de eerste keer maar je weet dat als je uit speelt altijd ongefeer 10 punten meer moet maken als je tegenstander. In plaats van 18-12 wordt het dus 13-17 en ferfolgens doet de teller ook al mee aan het voute veest en wordt het14-17. Commotie alom. Dan, staan wij nog niet klaar foor de serfe en staat het 15-17. Je houdt het niet voor Mogelijk maar het kost twee time outs. De tweede scheids besluit daarna ook nog zijn invloed op de wedstrijd even te laten zien en wuift een inbal uit en een touché  ziet hij over het hoofd. Melle liep in dit geval al hard weg, waarmee je aangeeft schuldig te zijn, maar de scheids zag het niet! Wat hierna volgde was een ware thriller kampioenspunten volgden elkaar op. Op 32-30 wist Hebels, wie anders, toch het punt binnen te slaan. Tuurlijk is een team een team maar 6 turven heeft wel deze wedstrijd gewonnen. Totaal punten Olympia: 95 Thalassa: 99 en toch met 3-1 verliesen. Wat een partij maar het mooiste kwam nog. Maik had met Holmaat2 een autootje geregeld. Patrick is normaal de chauffeur van Maik maar had zich beschikbaar gesteld voor het team. Ik weet dat Justin Bieber, U2, Robbie Williams enz, ongeveer aan boord hebben gezeten en genoten van de rondrit door Groningen. We hadden nog een afspraak met drie zusters, vervolgens alles in de Doofpot gestopt zodat we in het Lokaal konden biechten en daarna op de knieën naar huis.

Schlemiel of the season: Japio, niet alle verslagen geschreven en over the top.

O ja, volgens het wedstrijd formulier is er geen eindstand en zijn er maar 3 sets gespeeld?

Picture
 
Terwijl heel veel mensen van een BBQ genoten hebben wij dus afgelopen zaterdag “de Kooi “ overleeft. Op woensdag alweer een wedstrijd en dat komt omdat onze swienen een zuip marathon georganiseerd hebben. Vanavond staan de Meeuwen bij ons op de stoep. Ja, dat team wat onze eerste nederlaag na een jaar bezorgde. Maar eerst nog even een paar opmerkelijkheden van de afgelopen dagen.

Twee leerlingen van het Sint Maartenscollege in Maastricht die vrijdag tijdens een schoolreisje naar Parijs vermist raakten, zouden moedwillig zijn weggebleven. Tenminste, dat vermoedt directeur Johan Moes van de VMBO-school van het Sint Maartenscollege. De meisjes van 16 en 17 jaar oud kwamen maandagmiddag boven water. De meisjes meldden zich bij de Franse politie omdat ze geen geld meer hadden voor de terugreis naar Maastricht. De familie zal de meisjes in Frankrijk ophalen.

De vader van het 12-jarige meisje dat onlangs beviel van een dochter, is zo goed als zeker ook de vader van de baby. Dat blijkt uit DNA-onderzoek, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De man is aangehouden. De leerlingen van De Heerdstee in Groningen, de basisschool van het 12-jarige meisje, zijn dinsdag geïnformeerd over het feit dat de vader van het meisje vermoedelijk ook de vader van haar baby is. Dat meldde directeur Wim Moes.

Wat een toeval dat beide directeuren Moes heten!

Ook nog wat leukers te melden auteur?
Jawel hoor.
Picture
Wetenschappers hebben voor het eerst een plantensoort ontdekt die in het lichaam van een gewerveld dier kan leven.

Groene algen zijn in staat om in symbiose met een gevlekte molsalamander te leven. De planten dringen de cellen van embryo’s binnen die zich nog in de eerste fase van hun ontwikkeling bevinden.

Het is voor het eerst dat wetenschappers een plant hebben ontdekt die zich in het lichaam van een gewerveld dier kan nestelen. Mogelijk erven jonge salamanders de algen zelfs van hun ouders.

Wat gaan Holmaat1 en Holmaat 2 doen; ik heb geprobeerd het een en ander van hun site te klauwen maar hun webmaster ( goede bekende ) zorgt ervoor dat er weinig plagiaat te plegen is. Mocht je geïnteresseerd zijn wat deze club inhoudt en wat ze bezig houdt kijk vooral even op hun site: http://www.hestombiedie.nl/

Zoals gezegd woensdag aan de bak, twee team genoten moesten hiervoor heel wat kilometers afleggen. Maar echte teamgenoten hebben dat ervoor over, zij dus ook en à passant  is ook onze trouwe supporter meegekomen. Wij hebben in ieder geval beloofd een betere pot neer te zetten als zaterdag. De Meeuwen zijn mooi op tijd aanwezig en hebben er zin in. Gemiddelde leeftijd van dit team is 19 jaar, het hadden stuk voor stuk onze kinderen kunnen zijn. Maakt ons dat zo oud en komt dit weer tot uiting in de wedstrijd? ( zoals de uitwedstrijd )

Voor de verandering mogen wij serveren en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat we er zin in hebben. Misschien ook wel wat wraak gevoelens want we worden toch nog even herinnerd aan de uit-nederlaag. We beginnen lekker en op 14-11 nemen zij een eerste time out. Mo stelt dat we rustig door moeten blijven gaan waar we mee bezig zijn en het blok mag gerust wat diagonaler gezet worden. Op 14-22 nemen zij een tweede time out en dan weten wij dat het gelopen is. Ze krijgen nog 1 punt erbij en set stand is 1-0 voor ons. In de tweede set beginnen we een plaats terug. Waar het wegkomt weet ik niet maar de concentratie bleef goed hoewel de Meeuwen veel schreeuwen heeft dat geen inWoet op ons. Op 11-9 passen ze hun eerste wissel toe en op 16-11 nemen ze een eerste time out. Op 20-14 nemen ze een tweede time out en beide teams maken nog 5 punten. 2-0 in sets, maar ze begonnen aan het eind van de set toch aardig terug te komen. De altijd lastige derde set een ieder op scherp gezet en niks laten vieren, behalve je punten vieren dan. We krijgen steeds meer lawaai en op 5-0 en 10-1 nemen zij een time out. Tijdens de set wisselen ze nog wat heen en weer maar de teller stokt bij 14 punten. 3-0 in sets en wat gaan wij doen, maken wij gehakt van ze en pakken een 4-0 overwinning of geven we toch een set weg?

De aanvoerder coach en misschien ook wel trainer besluit tot een andere opstelling bij de Meeuwen. Wat ik niet begrijp is dat een talentvol team als dit zich moet redden en geen coach oid mee heeft.

Enfin we gaan het veld in het blijkt dat de opstelling verkeerd ingevuld is, kijk dat krijg je ervan als je alles moet doen. Goed de vierde set begint en op 3-0 moet de wissel alsnog plaats vinden. Middels twee time outs proberen ze ons nog van de wijs te brengen maar dat helpt allemaal niks, Harrybal en Jerome worden ook ingezet en bij 15 stokt de teller en staat het 4-0 voor ons. Een verdiende overwinning met goed spel waarbij we onze supporters niet hebben teleurgesteld en met een tevreden gevoel naar huis kunnen keren. Nog één wedstrijd te gaan en dat is waarschijnlijk tegen de koploper, 16 april gaat dit gebeuren en wie wint zal zich kampioen mogen noemen.
Picture
Schlemiel of the Match:  tja manusje van alles dan gaat ook van alles mis.


 
Vandaag staat Voklubol op de rol. We worden om 19:15 uur in “De Kooi” verwacht in het pittoreske dorpje. Een ieder staat op scherp qua vertrektijd want we vertrekken op tijd. Er is besloten een toeristische route te nemen. Op alfabetische volgorde passeren we de dorpjes en kruipen, sluipen en slingeren wij de landweggetjes over richting Oldehove. Het is lang geleden dat wij hier gespeeld hebben daarom eerst maar iets over het dorpje zelf.
Picture
Oldehoveis een dorp in de gemeente Zuidhorn in de provincie Groningen met 1.659 inwoners (1 januari 2011). Het is ook de naam van de voormalige gemeente die in opgegaan is in Zuidhorn. De naam Oldehove komt voor in enkele laat vijftiende-eeuwse kerklijsten en wordt dan gelijkgesteld met Hummerze. De streek om Oldehove wordt het Humsterland genoemd. Oldehove zal de plek zijn geweest van de oudste kerkelijke (en wellicht ook wereldlijke) rechtstoel, waar de proost of deken van de proosdij kon rechtspreken.  Oldehove is echter geen wierdedorp. Bezienswaardig is de Ludgeruskerk, een hervormde kerk uit de dertiende eeuw met een vijftiende-eeuwse toren. Verder staat er een gereformeerde zaalkerk met elementen van de Amsterdamse School uit 1929.


Picture
Het dorp bezit twee achtkante stellingmolens: molen Aeolus (1846) en De Leeuw uit 1855.

Bekendste inwoner is er niet maar bekendste die Oldehove bij ons bekend heeft gemaakt is Wim Oosterwold.

Na de prachtige rit door het zonnige en warme landschap zijn wij tijdig aanwezig. We doen nog ff een bakkie en dan met de voorbereidingen bezig. Wim is er niet, helaas is zijn blessure zodanig dat het niet op te brengen is om naar de hal te komen. Van onze kant beterschap en succes straks met de operatie. We verliezen de tosh en na de mini van de week te hebben warm gespeeld mag het echte werk beginnen. Uitgangspunt 3-1 winst maar eens zien of we dat waar kunnen maken. We pakken de eerste punt en dan maken we een paar fouten. Vervolgens pakken we een punt en wordt er weer een fout gemaakt. Het staat plotseling 7-2 en wij hebben 9 punten gemaakt. Hmmm das niet goed. Eerst maar de fouten eraf en proberen maar weer in te halen. Nu staan we wel vaker achter maar in een “Kooi” gevecht met een nieuwe bal is voor ons ook best moeilijk. We kunnen schakelen en op 7-11 neemt de tegenstander een time out. Aan het eind van de set hebben we een gaatje maar zij komen toch weer dicht bij, we blijven rustig en besluiten 25-22. De tweede set moet een betere worden maar we lopen gemakkelijk een eind weg en geven ook gemakkelijk een eind weg. Set wordt binnen gehaald met 25-19. De derde set loopt het iets beter en wordt het verschil ook in setstand duidelijker uitgedrukt 25-16.

3-0 in voorsprong en toch willen we proberen een 4-0 overwinning uit “ de kooi ” te slepen. Het gaat allemaal met vallen en opstaan, we pakken wel wat puntjes maar laten ook heel gemakkelijk weer puntjes liggen. Illustratief is dat de tegenstander het laatste punt voor ons maakt. Onze enige en trouwe vaste supporter wist het heel goed samen te vatten; “ dat was nait best”.  Ja dat klopt, maar wel een 4-0! We zullen uit een ander vaatje moeten tappen de komende wedstrijden. Niet alleen om te winnen maar ook om onze supporter wat te bieden.

Schlemiel of the match: Teleurstellend In Met Mate Een Routine Match Afgewerkt Nietwaar.