Thalassa
*** Heren 1 sluit seizoen waardig af: 3-2 overwinning op Bedum ***
 
De afgelopen week de wonden gelikt en naar de wedstrijd tegen Donitas toegewerkt. Volgens sommige zijn we de favoriet om deze strijd te winnen een enkeling geloofd in winst voor Donitas. Op onze trainingsavond staan we met 5 man de rest is op vakantie of heeft nog last. De opkomst op het andere veld is ook schamel dus maar gezamenlijk getraind. Af en toe momenten om door een ringetje te halen maar ook momenten waarvan je zegt nou… duuhuu. Dat doet mij denken aan het feit dat deze week in het kader stond van de verkiezing van de televizier ring. Jammer genoeg kon Holleeder nog niet genomineerd zijn want anders had ik mijn stem op hem uitgebracht als beste afwezige crimineel in de zaak Heineken. In de rechtszaal heeft hij nog geprobeerd een aannemelijke rol in de film te krijgen maar dat is ook mislukt. Volgend jaar komt hij vrij en mijn advies is schrijf een boek en verfilm dit boek en maak er wel een serie van anders kom je weer niet in aanmerking voor de ring. Overigens is de ring voor het beste programma naar VI gegaan. Blijkbaar spreekt het mensen aan dat je elkaar zoveel mogelijk afzeikt, het is ook een manier van omgaan met elkaar.

Dan derde thuis wedstrijd, ja ook onze derde wedstrijd we zijn nog niet op vreemde bodem geweest. Je zou zeggen, dat moet dan ook veel punten opleveren en juist dat gaat nog niet zo soepel. De oude lichamen hebben wat problemen, het sociaal leven geniet de voorkeur en de drive is ingeleverd voor gezelligheid. Vorige week een leuke pot neergezet met alle handicaps die we hadden, dus deze week maar beter presteren. Holmaat 1 en 2 lekker aan de mosselen en schnitzels op vrijdagavond, 5 man alweer flink ruim 2 uur van tevoren actief in de zaal. Blijven 2 man over met perfecte voorbereiding.
Picture
Ik heb nog geprobeerd wat extra informatie in te winnen  over de tegenstander. Wat ik nu weet is dat hun eerste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 gespeeld is op 1-1-1970 (?) Olympia H1- Donitas H4 en nog geen eindstand heeft??????? Als je vervolgens naar de leeftijden van deze mannen kijkt waren hun ouders zich nog niet bewust van het feit dat de meiose nog plaats moest vinden zodat dit exemplaar vandaag een wedstrijd tegen Thalassa kan spelen. Maar gelukkig is dit wel gebeurd waardoor wij van de straat zijn en onze kunsten kunnen vertonen aan het massaal opgekomen publiek. Lewero is afwezig en de één na oudste mag hem vervangen. De eerste set is een gelijk opgaande strijd waarbij wij boven de 15 het verschil maken. 25-21 en 1-0 in setstand. De tweede set gaat als een golf beweging als Skip ook nog eens een keer 100 kg op zijn geblesseerde knie krijgt is de pijn nog heviger. Helaas zakt het nivo tot een bedenkelijk pijl en Mo grijpt in door een paar wissels. Een paar = 2 en meer mogelijkheden zijn er ook niet. De set gaat verloren met 23-25 op naar de derde. We blijven lang bij elkaar en op 23-23 gaat het lichtje uit. Weer 23-25 verloren. Het lukt allemaal net niet, teveel mensen een offday en Donitas weet daar goed van te profiteren. De vierde set wordt een formaliteit, de koppies gaan naar beneden tot 13-13 gaat het nog goed maar 16-25 is de eindstand van de set. Donitas verdiend gewonnen in een slechte pot volleybal, we gaan er maar vanuit dat we onze slechtste wedstrijd dit seizoen gehad hebben. Volgende week is onze spelverdeler er niet bij waarschijnlijk de story of the season wie mist er de volgende x.

Moment of the match: Tijdens het borrelen bood Donitas ons een dopje drank aan. Bij sommige heren zette dit aan tot een flinke brand op de smaak pupillen.


Jabraham

 
Na een week rust en de eerste overwinning van het seizoen moeten we weer aan de bak. De overgang qua weer is erg groot. Twee week geleden 27°C en deze week 10°C een behoorlijke Δ T, als onze ouwe lijven, sorry Jeurommeke, dit maar aankunnen. Uiteraard is er ook weer het een en ander verandert  in de wereld. Ik zal jullie niet lastig vallen met allerlei zaken maar wil wel even stilstaan bij het overlijden van Steve Jobs. Medeoprichter van Apple en werd beschouwd als computerpionier. Het overlijden van deze man heeft geleid tot allerlei uitlatingen en creatieve geesten hebben naar aanleiding van zijn overlijden een rijtje “Think different” personen opgesteld. Nederland zou Nederland niet zijn als daarop ingehaakt wordt en nu heeft Nederland zijn eigen rijtje met “unieke, dwarse, eigenzinnige, geniale Nederlanders” . Aangezien Thalassa een lange historie heeft, Delta, Sportclub en Devoc meegerekend, lijkt het me leuk een top 10 samen te stellen van de meest “unieke, dwarse, eigenzinnige, geniale volleyballers uit Delfzijl”. Alle aanmeldingen zijn welkom via welke kanalen dan ook, uiteraard wel een motivatie waarom je iemand voordraagt. Een zeer deskundig, betrouwbaar, onafhankelijk en neutrale commissie zal bepalen wat de uiteindelijke top 10 zal worden. In de kersteditie zal de top 10 gepresenteerd worden, mits er voldoende aanmeldingen zijn uiteraard.

Zoals gezegd de temperaturen laag en onze Motivator aan de ketting gelegd, hoe krijgen we de lichamen nu op het juiste temperatuur. De afgelopen weken is het bekend geworden dat je van yoga een orgasme kunt krijgen de zogenaamde yogasme. Hierbij loopt de temperatuur snel op dus wij hebben ons in allerlei bochten gewrongen maar ik heb geen van ons rode konen zien krijgen, zal wel een vrouwending zijn. Twee meter lawaai, holmaat1 en holmaat 2 kampen met wat ongemakken maar ze beginnen wel. We beginnen zoals gewoonlijk niet met serveren. De eerste set is een mooie en de strijd is volledig losgebarsten. Boven de 15 lopen we puntje voor puntje uit en zijn ze genoodzaakt een paar time-outs te nemen. Beviel is de vervanger van Motivator en had niet veel op en aanmerkingen. We pakken de set en de Ritolalin werkt nog niet bij de mannen uit zuidlaren. De tweede set is een kopie van de eerste alleen dan andersom, ze hadden de gebruiksaanwijzing van de Ritolalin beter moeten lezen want het gaat pas na een half uur werken. Stand 1-1 en een beetje aan onszelf te wijten. De derde set zakt het helemaal in elkaar en eerlijk is eerlijk er kwam meer servedruk. Dat lieten wij afweten waardoor hun spelverdeler heerlijk kon variëren. Aan het eind van de set kwamen we toch weer in ons spel terug en zag je de koppies weer omhoog gaan. Dat geeft dan weer vertrouwen voor de 4de set. Twee meter lawaai, holmaat 1 en 2 lopen nog mee maar het gaat niet vanzelf. De ballen worden niet meer zo fanatiek na gerend en er vallen onnodig ballen in het veld. Toch lukt het ons de tegenstander zo te intimideren dat een zekere speler geen deuk meer in een pakje boter slaat en alles wat hij raakt veranderd in een punt voor ons. Er wordt bijna na elke serve beurt direct geroteerd, twee keer serveren is een zeldzaamheid geworden. Boven de 15 pakken wij toch 2 punten voorsprong en houden dit vast tot 22 en dan staan ze weer langszij. Op 24-23 krijgen zij de eerste set en match punt. Wij krijgen op 25 en op 26 nog een set punt maar door twee fouten van onze kant maken wij het set en match punt. Leeg gestreden en een eerste nederlaag in onze paarse hal. Ik weet niet meer hoelang het is geleden dat we thuis verloren hebben maar het is een behoorlijke tijd geleden, wie het weet mag het zeggen.

Moment of the Match: Dit was al voor aanvang van de wedstrijd, scheidsrechter deur gaat open, onze grote vriend stapt de deur uit. Je ziet alle gezichten al vertrekken maar fleuren weer wat op als blijkt dat hij de tweede is. Was het zo erg deze keer? Nee hoor, op zijn gebruikelijke mierenneukerij na viel het best mee.

Jabraham.
 
Het seizoen 2011-2012 is begonnen en wij spelen op de tweede speelronde dag onze eerste wedstrijd. Zoals bekend spelen we dit jaar een tree hoger omdat we spontaan gepromoveerd zijn. Na de laatste speeldag stonden op de tweede plaats dat betekend p/d wedstrijden spelen. Wij hadden besloten dit te doen, maar de Nevobo besloot anders namelijk de eerste 2 uit de eerste klasse promoveren rechtstreeks. Zo kan het dus gebeuren dat wij nu weer in de promotie klasse of hoofd klasse uitkomen, whats in a name. Gelukkig worden we met een warm hart ontvangen door alle teams die hierin uit komen want ze mogen weer naar Delfzijl. Tegelijkertijd hebben ze ook een team die volgens vele voorspellingen gaat degraderen en dat geeft alle andere teams in HPA vertrouwen omdat zij niet op die plek staan. Bij ons is niet zoveel veranderd ondanks dat de geruchtenmachine allerlei verhalen de wereld instuurde. Voor een ieder die het nog niet wist,  we hebben er 1 kleine jonge bij zijn naam is Jeurommeke. We zijn 4 weken geleden in training gegaan en Mo heeft ons 4 maal flink laten zweten. Geen toernooi afgewerkt geen oefenwedstrijd gewoon blanco de competitie in. Gelukkig komt Merna bij ons op bezoek en deze jongens hebben wij vorig seizoen onze ticket voor de hoofdklasse gegeven. Helaas zijn ze wel een beetje rancuneus want ze willen nog wat recht zetten omdat ze twee keer van ons verloren hadden in dat seizoen. De afspraken voor zaterdag waren duidelijk:

  1. 18:30 in ballet pak in de zaal,
  2. Zorg dat jij je buitenzaal pak aan hebt anders gaat de boete machine in werking.
De buidel is aan het eind van het seizoen tot de bodem leeg gemaakt en kan wel weer wat klinkende munt gebruiken.

  1. Onze Libero kwam met inspeelshirts aan en weer een reden voor een boete als je deze vergeet of op de verkeerde plek draagt.
In de zaal zijn al 5 collega’s actief; 2 aan het fluiten, 2 man helpen het geplaagde heren 2 en 1 staat te coachen. Dus wanneer Mo zijn peptalk voor de warming-up houdt zijn er niet zoveel toehoorders. Daarentegen staan bij Merna het maximale aantal, wat op het wedstrijdformulier past, in het veld. Even een babbeltje hier en daar met wat bekenden en dan de stramme spieren opwarmen. Gelukkig is het de hele week al prachtig weer waardoor de zaal heerlijk warm is en voor de ouwe garde is dat een pre. Onze tegenstander begint altijd met de opslag en dat is vandaag niet anders. Het begin van de set gaat nog wat gelijk op en dan laat Merna zien dat ze toch alweer een jaar ervaring hebben want ze slaan een gaatje en geven dit niet meer weg. 1-0 op de borden voor Merna, zij uiteraard hartstikke blij. Nou wil het geval dat beide partijen, welke wij tegen Merna speelden, zij altijd op 1-0 voorsprong komen dus niks nieuws onder de zon. Noem het maar een vroegtijdige zaadlozing van Merna. De tweede set grijpt Mo in en begint met een andere opstelling. Het wordt een spannende set en beide teams krikken hun punt gemiddelde op waarbij Thalassa aan het langste eind trekt. 1-1 in sets. De zaadlozing is zet toch in de benen gezakt. Door een incident binnen ons team vind de tegenstander het noodzakelijk dit aan te grijpen om leuke anekdotes boven te halen wat weer bij de scheidsrechter slecht valt. Gele kaart voor het hele team en wij 1-0 voor en mogen beginnen met serveren. Ook deze set verloopt spannend en weer trekken wij aan het langste eind, punt gemiddelde opgekrikt en 2-1 voor ons. Wij vieren feest en hebben niet in de gaten dat we al met de vierde set bezig zijn. Twee meter lawaai maakt zijn naam waar maar kan met zijn decibels het tij niet keren. Het is opeens 25 en heel veel achter waardoor de stand 2-2 is en de eerste 5 setter is een feit. Op 8-7 wisselen we van veld en daarna maken wij het bekwaam af, of zij? Straks nog wat meer hierover. De eerste nederlaag voor Merna en de eerste overwinning voor ons van dit seizoen. Wat ik nou nog steeds niet begrijp is dat het publiek en spelers zichzelf Merno noemen en ik had net uitgedokterd wat Merna is nu kan ik weer opnieuw beginnen. Daarnaast noemen ze zichzelf ook nog eens groen? Zal wel met het milieu te maken hebben want de groenen zijn toch verabef!

Dit jaar geen Man of the match ook geen Schlemiel of the match maar Moment of the Match. Dit is een moment die auteurrechtelijk ingevuld gaat worden en waarover met de auteur niet gediscuteerd wordt.

Moment of the Match: vijfde set; setpunt Thalassa serveert, er wordt nog een opmerking geplaatst: maken jullie de matchpunt door een fout of wij door een score?

Zij dus door een fout, er werd geserveerd en op schouder hoogte dreigt de bal de achterlijn te passeren maar een Mernaloos deed zijn arm er nog even tegen. Een fout van Merna bepaalde dus het match punt.

Dit is ook het verhaal van de wedstrijd, Thalassa maakte minder fouten als Merna.

Jabraham.