Thalassa
*** Heren 1 sluit seizoen waardig af: 3-2 overwinning op Bedum ***

Picture
Wat een week alweer achter de rug. Een mega e-mail verkeer over “operatie drink/diner” wat op onze site te volgen is. Alle spelers hebben zichzelf nog nooit zo vaak en zo lang gezien, opdracht luidde kijk es wat langer in de spiegel. De zoveelste PVV’er opgestapt. FC Groningen door in de KNVB beker. Een jongen van 15 bekend kinderen misbruikt te hebben in de jaren 2007 tot 2009!!!! Het Nederlandse luchtruim wordt door twee Russische bommenwerpers geschonden waarbij twee Nederlandse F16 de bommenwerpers begeleiden. En uiteraard de familie Saunders die de verschillende song contest winnen. Maar waarschijnlijk interesseert jullie dit allemaal niet want je wil natuurlijk weten wat wij tegen Donitas gedaan hebben en of we hersteld zijn.

De dames voor ons aan maken er een lange pot van: een 5 setter. De Rus fluit ons en is op tijd aanwezig, tweede scheids en teller zijn er ook. Lekker warm draaien en de Donitaters laten mooie harde insla ballen zien. In het verslag van de uit wedstrijd heb ik al gesteld dat wanneer dit team ingespeeld raakt ze een aardig potje kunnen volleyballen. Eens kijken of we het verschil al kunnen zien. De eerste set begint bijna zoals gewoonlijk de tegenstander met de opslag. In t’begin van de set lopen we gelijk op en dan maken wij het verschil. Zij scoren 8 keer wij serveren 7 keer fout zij 15 punten en wij 25. De tweede set is een totaal ander beeld, bij hun gaat het lopen en dan kunnen deze mannen aardig ballen. 25-22 loopt de set in hun voordeel af en de stand is 1-1. Fred, Mike, één onder één kapper, we moeten maar eens voor één naam kiezen dit wordt mij allemaal teveel. In ieder geval Holmaat2 werd door hem vervangen. De derde set kwam de oude elan weer terug en zonder al te gekke dingen werd de set binnen gehaald 25-18. Voordat we het weten staan we in de vierde set een straatlengte achter. Wat het probleem is?  Alle mogelijke oplossingen naar de redactie. Mo probeert het tij nog te keren door een paar wissels, helaas het is niet meer te keren. 2 meter lawaai staat plotseling in het veld van de tegenstander en is des duivels. Persoonlijke uitlatingen op de man gespeeld hoort niet in onze sport thuis dit was niet zo netjes van onze tegenstander. 25-18 gaat de set verloren en een vijf setter is ook een feit bij ons. De laatste thuis nederlaag dateert uit het jaar 2009 en de 4-0 van vorige week doet nog pijn. Maar we rechten de rug en gaan voor de verandering maar eens lekker zitten te zingen. We komen boven de Donitaters uit en worden direct uitgemaakt voor de Josti band. Maar het werkt wel, we wisselen van speel helft op 8-2 en op 15-7 staat er 3-2 op het wedstrijd formulier voor ons. Het gaat niet meer allemaal vanzelf we moeten er wat voor doen maar eens kijken of we tegen Rovoc weer wat van ons ouwe niveau op kunnen pakken.

Schlemiel of the Match: 2 meter lawaai, ons vorige week vertellen zich niet op te laten naaien door de tegenstander en vandaag een verkeerd voorbeeld neer zetten is een strakke actie.